Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Mat och dryck

En semester på Skiathos har mycket att erbjuda i kulinariska riktningen. Därför har vi valt att beskriva några av sakerna man bör prova och även köpa hem. Oliver och olivolja kan köpas nästan överallt, och därför en lämplig souvenir att föra i norr. Utöver detta väljer många att köpa både Ouzo och Metaxa.
Det grekiska köket välkomnar nästan alla besökare. Alla har ofta sin egen mat. Det grekiska köket måste dock ses som en helhet, och detta sammanfattas perfekt under namnet "Meze". Välkomna!

Oliver
Grekland är känt för sina 120 miljoner olivträd. Träet heter "barnets träd", och ges ofta i en dopgåva. Ca. 30 år senare kan "barnet" nu skörda frukterna och uppnå cirka 30 kg oliver per träd. För att producera en god liter "extra jungfruolja" krävs mot 5-7 kg oliver. Det "gröna guldet" har alltid varit en viktig inkomstkälla och garanterar också ett långt liv bland lokalbefolkningen.

Ouzo
Ouzo är brandy destillerad på pressade druvor - tillsatt stjärnanis. Anisoljan i kombination med kallt vatten skapar den vita färgen under blandning. Därför tar ouzo bäst ut med isbitar i glaset.

Metaxa
Metaxa är en cognacvariant. Det är faktiskt vitt vin destillerat med ett antal kryddor och rosenblad. Metaxa kan bara produceras i Grekland och har stor popularitet bland lokala och besökare.

Meze
Här är ett arabiskt ord "Mazetik", som har tagit en mindre språklig omvandling. Ordet betyder "smak" och det förklarar helt enkelt vad man ska göra med maten. Beställ flera små rätter av olika karaktärer och se till att dela maten med alla vid bordet. Alla rätter på menyn är användbara och du bestämmer dig för kombinationerna. Således får du den bästa upplevelsen med grekisk mat. Allt måste provas och smakas!